Κτηματολόγιο Δασικοί Χάρτες Μεταβιβάσεις-Μισθώσεις Ακινήτων

Για να διασφαλίσετε την υπόσταση και ακεραιότητα της ακίνητης περιουσίας σας καθώς και για τις περιουσιακές διαφορές σας, απλώς συμβουλευτείτε μας.

 10 + 1 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ


Διαδικασία Έρευνας Δασικού Χάρτη

Μπαίνουμε στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr.

Στο κέντρο της σελίδας, στην ενότητα e- ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, στο παράθυρο με τίτλο Κτηματογράφηση, πατάμε το βελάκι δεξιά και επιλέγουμε Δασικοί Χάρτες. Από κάτω υπάρχουν διάφορες θεματικές ενότητες. Εμείς επιλέγουμε Ανάρτηση Δασικών Χαρτών.

Ανοίγει νέα σελίδα με τον ίδιο τίτλο (ως συνημμένο). Εκεί επιλέγουμε ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ Αναρτήσεις Δασικών Χαρτών (ή παλαιότερες) και βρίσκουμε στον σχετικό πίνακα τον Ο.Τ.Α. της περιοχής που μας ενδιαφέρει. Εκεί βρίσκουμε την Ημ/νία έναρξης υποβολής αντιρρήσεων και κυρίως την Ημ/νία λήξης υποβολής αντιρρήσεων.

Στην ίδια σελίδα κάτω βρίσκουμε την ένδειξη Για να μπείτε στην εφαρμογή επιλέξτε ΕΙΣΟΔΟΣ. Επιλέγουμε ΕΙΣΟΔΟΣ και ανοίγει ο χάρτης της πατρίδας μας. Μπορούμε να εντοπίσουμε το ακίνητο που μας ενδιαφέρει με δύο τρόπους:

1. Με οπτική αναγνώριση μεγεθύνοντας τον χάρτη.

2. Με εισαγωγή των συντεταγμένων του ακινήτου μας, επιλέγοντας στην πάνω μπάρα το γαλάζιο πολύγωνο με τα γράμματα ΧΥ.

Όταν εντοπίσουμε το ακίνητο που μας ενδιαφέρει, μπορούμε να διαπιστώσουμε τον χαρακτηρισμό του ως δασικού, χορτολιβαδικού κλπ. Προς τούτο επιλέγουμε τον γαλάζιο κύκλο με το γράμμα i και στοχεύουμε με το ποντίκι και κλικάρουμε το ακίνητο μας, οπότε ανοίγει πινακίδιο με τον χαρακτηρισμό του. Οι κωδικοί χαρακτηρισμού του ακινήτου αναγράφονται στη σελίδα 3 του συνημμένου Δασικοί Χάρτες - Αντικείμενο.

Για διευκόλυνσή σας, επισυνάπτουμε πληροφοριακά δελτία του Κτηματολογίου.

Τέλος παρακαλούμε, σε περίπτωση που δεν έχουν αναρτηθεί δασικοί χάρτες για την περιοχή σας, να παρακολουθείτε ανελλιπώς για την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα ktimatologio.gr, δεδομένου ότι οι προθεσμίες υποβολής αντιρρήσεων είναι πολύ στενές.

Καλή επιτυχία.

Δασικοί Χάρτες


Αντικείμενο δασικού χάρτη

Κατηγορίες Πρόδηλων Σφαλμάτων